Consulenten

Onafhankelijke cliëntondersteuning

De ouderenbonden PCOB/KBO, de vereniging SAZ en ZO! vinden het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk actief kan deelnemen aan de samenleving. Dit geldt zowel voor zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen als voor een actief sociaal leven. Woont u in de gemeente Zuidplas? Heeft u een vraag of knelpunt op het gebied van wonen, zorg en/of welzijn? Dan ondersteunen de consulenten u graag. Zij staan voor u klaar!
   
De consulenten Linda en Ellen

Welke ondersteuning?

  • Advies over het zelfstandig kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld: over eventuele aanpassingen in huis; begeleiden naar de woningbouwvereniging als een servicecontract nodig is;
  • Hulp bieden bij het voorbereiden en/of begeleiden van het “keukentafelgesprek WMO” (Wet Maatschappelijke Ondersteuning);
  • Hulp bieden bij klachten, bezwaar of beroep;
  • Hulp bieden bij het overstappen naar een andere zorgverzekering;
  • In overleg met de senioren contact opnemen met de juiste instanties;

De consulenten zijn deskundig. Zij hebben trainingen gevolgd o.a. op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Wat zijn de kosten

De ondersteuning van de consulenten is in principe gratis.

Info 06 – 46 29 52 12, dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur. Bij geen gehoor: Spreek duidelijk uw boodschap in met naam en telefoonnummer en wordt u teruggebeld of stuur een e-mail: consulenten@sazuidplas.nl

Zie ook de pagina onafhankelijke cliëntondersteuner van de Gemeente Zuidplas


Ouderenadviseurs

De Stichting ZO! heeft 2 ouderenadviseurs en een aantal vrijwilligers ter beschikking welke informatie kunnen geven aan senioren vanaf 55 jaar.
Denk dan aan bijvoorbeeld: vragen over gezondheid, verlies van een dierbare, eenzaamheid, financiële zorgen, vergeetachtigheid of vervoersproblemen.

De 2 ouderenadviseurs zijn: Lisette van der Wijngaard (06-45251543) en Cherel Satijn. (06-38286071)
U kunt de dames ook mailen op: ouderenadvies@stzo.nl

Zij luisteren naar uw verhaal en helpen u verder. Dat doen ze door het probleem in kaart te brengen, samen met u op zoek te gaan naar een oplossing of te helpen bij het aanmelden voor speciale voorzieningen. Ze ondersteunen u tot er een oplossing is gevonden. 

Daarnaast helpen zij u als u zich eenzaam voelt. Eerst gaan zij het gesprek aan om te kijken hoe het komt dat u zich eenzaam voelt. Daarna kijken zij, samen met u, wat u kunt doen om de eenzaamheid te doorbreken. Bijvoorbeeld door mee te doen met een sport- of ontspanningsactiviteit, vrijwilligerswerk of dagbesteding. Als u weet wat de eenzaamheid veroorzaakt, kunt u kleine stapjes zetten om u van dit gevoel af te helpen.


Woonconsulent Woonpartners

Meer informatie op de pagina woonconsulent!